Body Care

/Body Care
Body Care2018-09-07T16:47:35+00:00

GBS Hair & Body Products

Tegenwoordig zijn zowel man als vrouw bewust bezig met schoonheid en persoonlijke verzorging.
Dit was voor mij een bron van inspiratie een bijdrage te leveren aan Herbal producten for Hair and Body.

GBS Hair Extract

Hair Extract Hoofdhuidmassage voor dun en futloos haar: Het verbetert de conditie van de hoofdhuid en haargroei wat veroorzaakt wordt door een periodieke futloos haar-overgangsfase ook wel rustfase genoemd.
Zie het herfstseizoen waarbij de bladeren van de bomen vallen, waarna de knoppen na verloop van tijd weer jonge groene bladeren zullen worden.

Hair massage extract voorkomt echter geen haarverlies en kale plekken als de conditie van het haar eenmaal verslechterd is, maar bevordert na 4 weken een gezonde groei en na 2 à 3 maanden sterkte en dichtheid van het haar. Hair Extract is een natuurproduct en oogst goede resultaten, maar is geen wondermiddel.

Allereerst kuren [reinigen en zuiveren] en in balans brengen  van de inwendige mens is een vereiste alvorens effectieve resultaten te behalen. Haarverlies kan namelijk diverse oorzaken hebben: Overbelast reguleringssysteem, verstoorde afweersysteem, chemobehandeling, stress, psychische klachten, zeldzame aandoening, langdurig medicatiegebruik zoals antidepressiva, hoge bloeddruk, gebrek aan proteïnes of andere veroorzakers.
Indien de behandeling onvoldoende aanslaat, is het zinvol de huisarts te raadplegen om mogelijk een ander onderliggende oorzaak te achterhalen.

GBS Hair Vitality

De natuurlijke Hair Vitality serum is een mix van diverse krachtige kruiden. Het heeft een frisse voedende en hydraterende werking, stimuleert nieuwe haargroei en is rijk aan vitamines.

Hair Vitality voorkomt geen haaruitval als deze al ingetreden is. Haaruitval kent vele oorzaken o.a: gebruik van medicatie, infectie, spanning, stress, hormonale schommelingen of door veelvuldig gebruik van verscheidene shampoo, haarproducten, veelvuldig stylen en föhnen. Opnieuw stimuleren van een vernieuwde en gezonde haargroei is het beoogde doel.

Let wel! Als het om haarproducten gaat zijn de verwachtingen meestal hoog gespannen, laat u dus niet misleiden.

GBS Body and Face Soap

Huidallergie, uitslag, puisten en vlekken komen meestal voor in de top 3 als het gaat om lichaamsergernissen.
Deze veel voorkomende huid-aandoeningen zorgen ervoor dat we niet lekker in onze vel zitten. Zodoende eveneens het verdiepen in het bereiden en vervaardigen van Herbal producten for Body and Face.

  • Papaya Cleansing Skin Soap voor genezing van huidaandoeningen, vermindert rimpels en biedt een ”natuurlijke” facelift
  • Eucalyptus Cleansing Skin Soap voor een kalmerende werking, stimuleert bloedsomloop en verfrist bij vermoeidheid
  • Aloë Cleansing Skin Soap voor schrale/ruwe huid, voor een goede vochtbalans en normaliseert de stofwisseling van de huid
  • Jasmine Cleansing Soap ontspant, biedt verlichting bij stress en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
  • Cleansing Skin Soap voor eczeem, uitslag, puisten en vlekken

Bescherm jezelf door te werken aan een goede weerstand

Ziekten zoals hart- en vaatziekten en kwaadaardige tumoren zijn mogelijk het eindresultaat van een stofwisselingverstoring in ons lichaam. Al dezen zijn schaduwziekten oftewel inbrekers die ongemerkt ons lichaam insluipen en bezetten. Deze indringers creëren een serie lichaamslopende effecten die pas in een verlate stadium opgemerkt worden.
Onaangekondigd vallen we ten prooi, mede door slechte voeding, vitaminetekort, gebrek aan te weinig zonlicht, te weinig lichaamsbeweging en weinig natuurbeleving. Onderschat ook het verwaarlozen (reinigen) van de inwendige mens niet. Tot op heden worden we geconfronteerd met verscheidene chronische ziekten. Overkomt het ons, dan is er blijkbaar ergens op de onverschillige levenspad iets mis gegaan. Deze onzichtbare indringer is altijd op de loer om de normale lichaamsfuncties te verstoren om deze uiteindelijk te overmeesteren.
Achteraf zal blijken dat er te lang gewacht is ons kostbare lichaam te voorzien met de nodige, reiniging, vitamines en mineralen. Wie zal het durven te zeggen, dat de mogelijkheid bestaat dat we ons eigen lichaam vergiftigd hebben met kwaadaardig verwekkende stoffen zoals: kleurstoffen, geraffineerde suikers, sodium nitrine, smaakverbeteraars, chemische zoetstoffen etc.
Het is noodzaak onszelf te beschermen door op tijd te ontgiften, te zuiveren en bij te dragen aan een goede lichaamseigen afweersysteem.

Ons afweersysteem

GBS ProtectingIs namelijk een ingewikkeld netwerk van cellen die ons vanzelfsprekend zou moeten beschermen tegen indringers die onze lichaamsfuncties uit balans willen doen geraken. Deze niet te onderschatten indringers zijn bacteriën, virussen en organismen die ons lichaam infecties bezorgen. Ze komen onder andere voor op onze huid, mond, darmen, slijmvliezen en geslachtsorganen. Antibiotica is dan het enige redmiddel, maar stel je eens voor als zelfs antibiotica niet aanslaat, dan is het bidden dat het immuunsysteem goed werkt.

Ons lichaam is super intelligent en moeilijk te misleiden

Het kloppen van ons hart, onze ademhaling, de bewegingen…het is ons lichaam die dit allemaal arrangeert.
Werken aan een goede gezondheid is de sleutel voor een evenwichtig leven. Een bijdrage om deze vorm te geven en te verwezenlijken begint onder andere met:

    een doelstelling die aannemelijk is en bijdraagt aan een vruchtbaar leven
    een nieuwe en gematigde levensstijl aannemen die realiseerbaar is
   ons lichaam preventief vrijwaren van gif- en afvalstoffen
    een gezonde voedingspatroon (bewustwording van drank en voedingsgewoonte)
   voldoende nachtrust en een goed ontbijt
   sportief actief bewegen, een gezonde leefomgeving en vaker de natuur in
   
een geruststellende balans zoeken zonder je ongemakkelijk te voelen
    
jezelf accepteren en veranderingen toepassen voor jezelf en niet voor derden 

Opmars van bacteriën

Die resistent (bestand) zijn tegen antibiotica is iets wat de medici veel zorgen baart, sterker nog…zelfs slapeloze nachten bezorgt. De allersterkste overwint, en duidelijk is dat deze infiltranten bestand zijn tegen vrijwel de meest beschikbare antibiotica. Antibiotica bestaat ruim een halve eeuw en betekent letterlijk: ”tegen het leven”, m.a.w. het doden van bacteriën en andere ziekteverwekkers. Er zijn twee groepen bacteriële ziekteverwekkers, infecties en vergiftigingen:
– van een infectie wordt gesproken als wij ziekteverwekkend voedsel met bacteriën nuttigen’ die in ons maagdarmkanaal terecht komt. Deze bacteriën zijn in staat om toxines (gif) uit te scheiden, die de darmwand beschadigen.
– van vergiftiging kunnen we spreken als ziekteverwekkende bacteriën zich vermenigvuldigen, veroorzaakt door consumptie van vergiftigd voedsel.
Het is daarom noodzakelijk ons lichaam preventief te ontgiften, te zuiveren en weerstand op te bouwen.

Maak de kuur altijd af

Een kuur voortijdig beëindigen ligt meestal voor de hand zodra men zich al iets beter begint te voelen, maar daarmee het belang en toedracht van het kuren vergeet. Bacteriën daarentegen wachten geduldig op deze vorm van onverschilligheid tijdens de kuurdagen opdat zij namelijk resistent worden als men de kuur niet afmaakt.
Hoe dat zo, denkt u? Als bijv. antibioticum voorgeschreven wordt voor 10 dagen waarvan slechts na 5 dagen de kuur beëindigd wordt, dan zal de meest gevoelige en krachteloze groep van de bacteriën zich overgeven. De Antibioticum lijkt dan te zijn aangeslagen, maar een verborgen feit is dat de impressieve bacteriën nog niet verslagen zijn doordat de overige 5 kuurdagen (veldslagen) hen bespaard gebleven zijn. Deze groep overlevers hebben opnieuw alle vrijheid en gelegenheid zich te vermenigvuldigen en zullen zich heimelijk verborgen houden zodat zij niet opgemerkt worden. Indien de ziekte of klacht zich weer voordoet, zal blijken dat het immuunsysteem niet hersteld is, maar nog meer bezweken is door het vermenigvuldigen der bacteriën. Indien een arts nogmaals dezelfde antibioticakuur voorschrijft, zal deze wellicht geen grip meer hebben op de bacteriën opdat zij niet meer kwetsbaar, maar bestand zijn tegen de infectie of klacht.